Ons Dorp

Amsterdam, Netherlands 2015

Collective Private Commission: a 100 year old school-building in the center of Amsterdam is transformed into 10 spacious and sustainable apartments directly for the group Ons Dorp Amsterdam (Our Village Amsterdam) of 10 young families. Each apartment has a different floor plan and different materials based on the individual wishes of the participants.

Concrete floors and steel staircases kept the characteristics of the school but when combined with plywood, it resulted in a bright and warm interior. This dwelling has a really nice vibe and energy, and suits the client very well; a young creative and conscious family living in the center of Amsterdam.

Client: Private

Total area: 100 m2

Team: Jurjen van Hulzen (as founder at Standard Studio),Wouter Slot

Photography: Jurjen van Hulzen

Previous Next